Modern Family Home Reflects Its Owners’ Strong Passion For Art And Design

A family of five with a passion for art and design moved in 2016 into an amazing house built specifically to their liking. It was a project done by Padovani Arquitetos Associados . The house is located in Brazil and is the very definition of contemporary design. It has a minimalist appearance inside and out, featuring clean, straight lines and a light and fresh look which takes advantage of the natural light and immediate surroundings in a very expressive manner.

Concrete, glass and wood are the main materials used throughout the house

Concrete, glass and wood are the main materials used throughout the house The house is organized into two main volumes, a private one and a leisure and service area

The house is organized into two main volumes, a private one and a leisure and service area Sliding wood panels and glass doors create barriers between the indoor and the outdoor spaces

Sliding wood panels and glass doors create barriers between the indoor and the outdoor spaces The kitchen window is small compared to the others but the space compensates for that with a skylight

The kitchen window is small compared to the others but the space compensates for that with a skylight

The main challenge for the architects was to create a design which is practical, family-friendly and which also reflects the owners’ passion for art and contemporary design in general. The balanced was achieved through a carefully selected array of materials, finishes, forms and colors. Large windows and full glass walls bring the outdoors in and at the same time expose the interior design, revealing certain key features such as the sculptural concrete and metal staircase.

The staircase connecting the two floors is positioned on the outer edge, parallel to a huge glass wall

The staircase connecting the two floors is positioned on the outer edge, parallel to a huge glass wall The full glass walk-in shower keeps the bathroom looking open and spacious while the windows high on the wall maintain privacy

The full glass walk-in shower keeps the bathroom looking open and spacious while the windows high on the wall maintain the privacy The rear side of the house is open towards an infinity edge swimming pool framed by a sleek patio

The rear side of the house is open towards an infinity edge swimming pool framed by a sleek patio The front of the house is open towards a manicured lawn with a palm tree

The front of the house is open towards a manicured garden with a palm tree The living area is infused with colorful contemporary art pieces and eye-catching sculptures

The living area is infused with colorful contemporary art pieces and eye-catching sculptures The metal staircase is attached to a reinforced concrete structure and completely exposed to the exterior through a glass wall

The metal staircase is attached to a reinforced concrete structure and completely exposed to the exterior through a glass wall

 

This is is a syndicated post. Read the original at www.homedit.com